SkyTeam reisplanner

Website
SkyTeam is een alliantie van luchtvaartmaatschappijen met als doel hun klanten een uitgebreider netwerk aan vluchten te kunnen bieden.

Round the World Planner

SkyTeam kan dankzij zijn uitgebreide netwerk complete wereldreizen aanbieden. Hiervoor heeft het een online tool ontwikkeld waarmee reizigers deze zelf kunnen plannen.

Voor een compleet redesign van deze tool zijn we naar India afgereisd om samen met de developers in een aantal workshops het startpunt te bepalen. We ontwikkelden in een paar dagen tijd design principles, priority sheets, een duidelijke belofte en kernwaarden voor de nieuwe Round the World Planner.

Interface design

Met een koffer vol schetsen, aantekeningen en post-its weer in Nederland aangekomen zijn we begonnen met het vormgeven van de designconcepten. Met het volgen van principes zoals ‘Keep users in control’ en ‘Be human’ kreeg de nieuwe intuitive interface vorm.

“Helemaal naar India afreizen en daar intensief samenwerken met mensen uit een totaal andere cultuur was leerzaam en leuk. En tussendoor de Taj Mahal bezoeken was een onvergetelijk cadeautje.”

- Emiel Koomen, UI/UX Designer