Ik ben Emiel,
gewoon lekker mezelf,
en designer.

Ik ben een designer uit Enkhuizen met een flink aantal jaren ervaring bij diverse bureaus. Ik heb een brede ervaring in het ontwikkelen van huisstijlen, magazines en boeken tot websites, apps en applicaties. Daarnaast fiets ik graag bergop, plaag ik vaak mijn kinderen en maak ik de lekkerste soep op zondag.

Mijn visie
Communiceren is wat ons menselijk maakt, meer dan wat dan ook. Technologie kan dit faciliteren en versterken. Het zou nooit in de weg moeten staan van onze basisbehoefte: communiceren. Dit maakt gebruikers van technologie dan ook de grootste stakeholder. Dus denk vanuit die gebruiker. Focus niet op wat leuk lijkt om te maken, verplaats jezelf in de gedachte van de gebruiker, vooral als je een indrukwekkende ervaring wilt creëren.

Ik ben gek op scrum
Samen successen vieren met een scrum team geeft zo veel meer voldoening dan iets in je eentje bereiken.

Eerst denken, dan doen
Design is het vinden en oplossen van problemen. Mooie plaatjes zijn hier maar een heel klein onderdeel van.

Prioriteer
Zoek uit wat het allerbelangrijkste is, het gaat om wat je weglaat in plaats van wat je toevoegt.

Maak het magisch
Minimum Viable Products zijn een mooi uitgangspunt, maar vergeet niet om er een beetje magie aan toe te voegen.

Favoriete tools
Pen, papier, Sketch, Marvel, InVision, Origami, Adobe Creative Cloud en Slack

Ervaring met
Design Principles, Customer Journeys, Persona’s, Styleguides, Mock-ups, Prototypes, Workshops, Design Sprints, User Stories en nog veel meer…

VIND ME OP